Lúzerindex - Jucitól

Címkék: internet poén

2010.01.26. 15:31

Mert ha valaki nem olvasná azt a blogot (mint ahogy pirulva de bevallom, rendszeresen én sem teszem), akkor itt van egy kis kalkulátor, ami tőle származik, ide kattintva ellenőrizhetitek, mennyire vagytok lúzerek Úgybiz. Aki nagyon nem érti miről van szó, pár adatot beírsz, és a gép kiköp egy számot, ami minnél kisebb annál nagyobb lúzer vagy. Pofonegyszerű, nem? Az index magyarázatát bemásolom, de egyszerűbb, ha odakattoltok, aztán nekem beírjátok az eredményt... nekem 3,41, mivel a koliszobát számoltam, itthon lényegesen jobban a körülmények, a családi ház alapterülete miatt valahol 14 körül kószálunk...

Az egyenlet felső részében (ez az ún. számláló) az első ismeretlen a görög pszí, amely esetünkben a lakóhely területét jelöli négyzetméterben (nem baj, ha nem saját lakás, lehet albérlet vagy kollégiumi szoba is). Ezt elosztjuk a következő borzasztóan komplikált kifejezéssel, ami nem más, mint a lakásban lakók száma, majd az eredményhez hozzáadjuk a v-vel jelölt vagyont, ami az egyszerűség kedvéért a kedves olvasó bankszámláján található összeg. A számláló következő részéből elég, ha annyit értenek, hogy a B a Bandwidth, vagyis a sávszélesség, amellyel éppen interneteznek – ennek a tízes alapú logaritmusát vesszük, majd az egészhez hozzáadjuk az Index Ajándékát (jelölése: Ia, értéke 1.) Köbgyök alá dizájnokokból került.

Eddig a siker, most jön a lúzerség. M-mel jelöltük a testsúlyt, omegával az életkort, ezt a kettőt összeadjuk, majd megszorozzuk az Fh és 2 pí összegével. Az Fh a hiányzó fogak száma, a 2 pí-t pedig részben matematikai, részben ismét csak dizájnszempontok alapján vettük be a képletbe. Ami felül kijött, azt elosztjuk azzal, ami alul kijött, majd az eredményből kivonjuk az Ia-t, vagyis a válságra való tekintettel visszavesszük az Index ajándékát, az egészet megszorozzuk százzal, hogy érthetőbb legyen, és már meg is kapjuk a végeredményt, amit fível jelölünk, de nevezzük egyszerűen csak lúzerindexnek. Minél kisebb a fí értéke (ha 1-nél kisebb, az már elég rossz), annál nagyobb lúzer Ön, és természetesen minél nagyobb (mondjuk 20-nál magasabb), annál több sikert könyvelhet el abban a nagy-nagy óriásműlesikló-versenyben, amelyet úgy nevezünk, hogy Élet.

A bejegyzés trackback címe:

https://unalomblog.blog.hu/api/trackback/id/tr731703854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása