Viper Racing

Címkék: vélemény videó

2011.06.04. 01:51

Nem, nem kezdem újra, de erről a videóról most írnom kell, mert kicsit felidegesített a srác, válaszvideót meg nem küldök neki... nézzetek bele...

Először is: úúristen, ki ez a gyerek? Ez se beszélni, se fogalmazni nem tud. Értem én hogy nagy játékos és marhára unatkozik (ahha persze), de egy ilyen videót minek kell kitenni yt-re? 2008ban?

Ha valaki játékkritikát ír, akkor alap, hogy nyitottabban áll hozzá a játékokhoz, és először is utánanéz, hogy mi is az a játék amivel játszik. Megemlíti a videóban, hogy szerinte 2004es, talán 2002-es a játék, kedves barátom, ezúton üzenem: 1998-as. 2004ben az Underground 2 jött ki, akkor már picit más volt a technika.

Utána hogy minek van repülő a játékban, mert nem lehet vele versenyezni, és átmész a házakon. Itt megint megcsillan az értelem, ezért súgok: a repülő egy poén funkció a játékban, nem véletlenül választható a HACKS fülön, ami magyarra talán csalások fülként lehetne jól értelmezni. A játék úgy van kitalálva, hogy Viperekkel versenyezz, innen is a neve, ugye.

A játék irányítása a videót készítő úriember szerint egyszerűen "szar". Én óvatosabban fogalmaznék, mondjuk úgy nem szokványos, főleg azoknak akik maximum a Most Wanteddal játszanak (ahogy a videóban is említette - megjegyzem az 2005ös játék, 7 évvel frissebb jelen bejegyzés témájánál, összehasonlíthatatlan a kettő), ami abból áll hogy nyomod a gázt és néha megnyomod az oldalra gombot is, ha valamiért az a fránya út nem egyenes.

Én is kedvelem a Most Wantedet, nem akarom leszólni, de egyszerűen nem lehet egy lapon említeni ezzel a játékkal. A Viper Racing játékélménye pont a különleges irányítás: az autó megfelelő csúsztatása a kanyarban, a jó fékezés/gázelvétel, megfelelő kigyorsítás, és persze az, hogyha bármihez hozzáérsz, egyből tropára megy az autó (kb), és újra kell indítanod magad. Most engem is lehet támadni, hogy egy autós játékot nem kéne egy ügyességi játékhoz hasonlítani, ám én most mégis azt teszem: A Mariot sem szidja senki azért, mert nem élethű az emberke mozgása - nem törik bele a feje a téglába és a gombától megnő, meg lőni tud, és ha kétszer ráugrik a teknősre akkor az megfordul és elszáll - miféle fizika ez? Mi köze a valósághoz?

Valahogy a Viper Racinghez is így kell hozzáállni: nem a realitást, hanem a megoldást kell keresni az autó irányításában, és ha valaki ráérez az ízére, akkor remekül elszórakozhat a játékban szereplő pályákon, miután megtalálja rajtuk a saját ritmusát.

Az már csak hab a tortán, hogy ha "játékelemzés"-két teszek fel valamit, és mindemellett úgy, hogy az adott játékról nincs több információtartalma a videónak, mint hogy "szar", és közben úgy mellékesen megemlítem, hogy nem értek hozzá, és béna is vagyok, sőt még a képernyőről beolvasandó autóneveket is felcserélem, az egyértelmű utat jelent ahhoz, hogy közröhej tárgyává váljak.

A Viper Racing az egyik legjobb (autós) játék, amit ismerek. Azért került az autós zárójelbe, mert nem egy arcade típusú need for speed, nem egy colin mcrae rally, de nem is gran turismo szimulátor, vagy forma-1... ő egy külön kategóriát képvisel, lehet szeretni, lehet utálni, de nem kell netre feltölteni videót csak azért, mert te béna vagy és egyébként meg nem is tetszik. Ennyi.

Még jó hogy le vannak tiltva a kommentek a videó alatt, mert ott is jól megmondtam volna a magamét...

A bejegyzés trackback címe:

https://unalomblog.blog.hu/api/trackback/id/tr602955591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása