Ki nem hallott róla? Ki szereti?

Oké, a két kötelező kérdést letudtuk (nem kötelező rá válaszolni, mindenki döntse el magában - és akik rajongók, azok lehet hogy jobb, ha úgy döntenek, hogy nem olvassák tovább a bejegyzést), és akkor jöjjön az én véleményem.

Először is, szögezzük le, hogy nem láttam a filmet, csak az első részt, de az biztos, hogy nem fogom moziban nézni, majd egyszer egy unalmasabb pillanatomban otthon (vagy koliban, de perpill ez lényegtelen). Már az első film se nyerte el a tetszésemet, de arra jó volt, hogy elolvassam miatta a könyvet, mert mindenki azt mondta hogy az mennyivel jobb meg húú, meg háá. Hát, lányregény, ezzel nincs mit vitatkozni, de a könyv nem volt olyan rossz, majd ha sok időm lesz (persze), akkor folytatom a könyveket is. Meg persze ha lesz magyarul, mert angolul azért nem állok neki, annyira nem fogott meg. Bár akkor talán valami hasznom is lenne belőle, hogy gyakorlom a nyelvet. Erre még alszom egyet.

Na mindegy, attól még, hogy én nem vagyok rajongó, attól még sokan azok, ezt mutatja nagyon jól az első napon hozott bevétele, ami mindenképpen említésre méltó, ha más a statisztikánál tartunk, egészen pontosan 26.27 millió dollár. És ez még nem az első hétvége, szóval meglátjuk.

Persze az igazán nagy fanok ugye azonnal,első nap nézték a filmet, kérdés, hogy a későbbiekben mekkora visszaesés lesz tapasztalható. Egyébként ez az első napos dolog rekord, az eddigi lista elején a következő volt a helyzet: Harry Potter and the Half-Blood Prince $22.2 millió, The Dark Knight 18.4 millió. Ütős, nemde? Odaverték őket, pedig a 3 közü a TDK a legjobb film egyértelműen, ezt így az Újhold megtekintése nélkül is ki merem jelenteni.

És ha már a hihetetlen bevételi adatokon túltettük magunkat, jöjjön egy kis IMDB statisztika. Ugye ez egy ilyen oldal, ahol fennvannak a filmek, lehet szavazgatni, meg minden, és ha olyan 7.0 fölött van a film ami érdekel, akkor a többségnek tetszik. Persze ez még nem jelenti azt, hogy neked is fog, ha pedig valami le van húzva, attól még neked lehet hogy tetszik. De a New moon esetében ez nagyon jól sarkos, szóval jöjjenek az adatok, és utána még írok pár sort róluk.

Férfi: 1,257 szavazat, átlag: 3.4
Nő: 864 szavazat, átlag: 6.8
18 év alatt: 330 szavazat, átlag: 4.8
18 év alatti férfi: 133 szavazat, átlag: 3.2
18 év alatti nő: 197 szavazat, átlag: 8.0

10 pont: 832 szavazat, 37.5%
9 pont: 77 szavazat, 3.5%
8 pont: 85 szavazat, 3.8%
7 pont: 78 szavazat, 3.5%
6 pont: 61 szavazat, 2.7%
5 pont: 44 szavazat, 2.0%
4 pont: 33 szavazat, 1.5%
3 pont: 44 szavazat, 2.0%
2 pont: 76 szavazat, 3.4%
1 pont: 891 szavazat, 40.1%

Lusta vagyok grafikont csinálni, aki a számokból nem látja, az dobja be az adatokat excelbe, de szerintem marhajól látszik az adatokból, hogy tényleg a lányok szeretik jobban (ahogy a véleményeket olvasgattam, túlsúlyban vannak a meztelen férfi felsőtestek), a fiúk meg inkább elfelejtenék amit láttak, valamint hogy rendesen megosztja a közönséget, vagy nagyon tetszett nekik (elvakult rajongók), vagy nagyon nem (valószínűleg elvakult fikázók). De tény, hogy alig mutatták be, az IMDB pontszáma 4.2 a cikk elküldésének pillanatában. Ez persze nemmérvadó, kevesen szavaztak egyelőre, de kíváncsian várom a végeredményt, majd több szavazat után. Meglátjuk. Mindenesetre engem egyelőre nem győztek meg, hogy a filmet azonnal látnom kell.

forrás: filmbuzi.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://unalomblog.blog.hu/api/trackback/id/tr731542076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása