Középsulis szűrések

Címkék: saját élmény

2010.06.24. 11:07

Emlékszem, mennyire utáltunk átballagni 15-17 évesen (kivéve ha földrajz maradt el, bár én talán arra is szívesebben beültem volna) az orvosi rendelőbe a "csúnya öreg nénihez", aki a lányokkal nem tudom mit csinált, de minket levetkőztetett, megnézte a torkunkat, meghallgatta a szívünket és a légzésünket, ellenőrizte nincs-e gerincferülésünk, lúdtalpunk, magasságot és súlyt mért, ellenőrizte a fogainkat, és amit legjobban utáltunk, hogy a hideg kezével összetapogatta a férfiasságunkat. Egy fiatal fiút elég rosszul érint, amikor egy 60éves nő méregeti, tapogatja odalent. Persze csak ellenőrizte, hogy minden rendben van-e, bár néhány osztálytársam kitartóan állította, hogy csak élvezkedik. Mindig ellentmondtam nekik, hiszen nem gondolom, hogy egy 60 éves nő azt élvezné, hogy 15 éves fiúkat tapiz le nagy tömegben. Azonban ha ez a cikk orvosilag helytálló (mert ugye az internetben nem lehet bízni tapasztalataim szerint, mert bődületes marhaságok vannak időnként), akkor kérdem én, minek foglalkoztunk ezzel még a serdülőkor közepén, és előtte évekig nem? Talán mégis a Kornélnak volt igaza?

- rejtettheréjűség - Koraszülötteknél a leggyakoribb, egyébként egy százalékos az előfordulási esélye. A herék rendszerint a hasüregben, vagy a lágyékcsatorna különböző helyein akadnak fenn. Ha a 2.-3 életévig nem szállnak le, a here fokozatosan tönkre megy, és ez később nemzőképtelenséghez is vezethet. Két éves kor körül a kezelést illetve a műtéti feltárást el kell kezdeni.

A bejegyzés trackback címe:

https://unalomblog.blog.hu/api/trackback/id/tr892106024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mamondom 2010.06.24. 11:16:10

Mindez igaz, csakhogy ezt elsősorban az édesanyáknak kell ellenőriznie és rendbe tennie idejekorán. Tehát azonnal, ahogy pelenkázáskor észrevette. Saját eszemtől úgy gondolom, 17 éves fiúkat már késő tapogatni. Vagy az egyik oldali szerv (ha esetleg a másik nincs is a helyén) teljesítette hormonális feladatát és felserdült a csemete, vagy láthatóan csend van és akkor már gáz van. A doktornő gondolom lelkiismeretes akart lenni és jóhiszeműen tette, de ezt én legkésőbb az elsősöknél vizsgálnám. (Viszont nem vagyok orvos!)

saakos 2010.06.24. 11:31:07

Persze, én máig azt mondom, hogy nem élvezetből tapogatta, ugyanakkor tényleg feleslegesnek érzem, ha akkor már úgysem lehet mit tenni... persze, ha valami félúton elakadt, és ez addig senkinek nem tűnt fel (ami elég ciki), akkor lehet hogy jó azt a felesleges szövetet műtéti úton eltávolítani.

Egyébként nálunk nem is az első alkalom vágta ki a biztosítékot, hanem hogy egy évvel később megismételtük a vizsgálatot, hátha időközben visszamászott, vagy én nem tudom...

Kizumaci 2010.06.24. 13:16:57

Pf... Nálunk óvoda alsó csoportjában vizsgálták meg a fiúkat, nem pedig középiskolában. Gáz... De egyébként nincs ebben semmi meglepő. Itthon vagyunk.

saakos 2010.06.24. 17:21:54

Lehet hogy akkor is megvisgáltak minket, de az nem maradt meg bennem... akkor még egy fiú nincs tisztában azokkal a dolgokkal (vagyishát én nem voltam, pedig gyerekkorom óta tudtam hogy hogy születik a baba orvosilag, de valahogy sosem jutott eszembe a technikai részletekre rákérdezni, vagyis hogy hogyan kerül az ebihal a folyóba (Beethoven 2. után szabadon)), így nem hagy benne olyan "mély nyomot", mint a gimiben, főleg kétszer, mert a másodikra tényleg semmi szükség nem volt...

_@_/ 2010.06.27. 17:04:49

Nem tudom mi a jobb, ha bugyira vetkőztetnek, a melledet is nézegetik aztán szétnyomkodják a hasad alsó részét(...).Ééés mindez folytatódik később a nőgyógyásznál:O Nektek,ha nincs bajotok: megúsztátok ennyivel.

saakos 2010.06.27. 17:09:32

Félreértesz, én nem azt mondtam hogy hú de szar nekünk, hanem a vizsgálat jogosságát vontam kétségbe.
süti beállítások módosítása