... törékeny ...

Címkék: saját iromány

2011.02.07. 20:37

Az élet... folyton ezt halljuk... a híradóban, az emberek közte, folyton arról van szó, hány ember vesztette életét, hányan sérültek meg, milyen szerencsétlenség történt. Tényleg szükségünk van ezekre a tudósításokra?

Miért csak ennek van hírértéke? Az élet múlandó, ezt mindannyian jól tudjuk. Mégis olyan nagy feneket kerítünk neki, ha valaki, vagy valakik meghalnak. Nem értem.

Az elmúlt két nap (Forma-1es berkeken belül) attól volt hangos, hogy Robert Kubica súlyosan megsérült, lehet hogy amputálni kell a karját (azóta kiderült hogy szerencsére nem, de egy évet valószínűleg így is kihagy). Hobbijának hódolt (Rally), és egyszercsak bekövetkezett a baj, ami kettétörheti eddig felfelé ívelő karrierjét.

Az élet veszélyes. Ma mikor hazafelé jöttem, egy szétroncsolódott motorkerékpár mellett haladtunk el a busszal (az út egy időre le is volt zárva). Később megtudtam hogy a sofőr meghalt...

Oly törékeny az élet... bármikor, bármi történhet velünk, ha belegondolunk, mennyi baleset történhet. Kimegyünk a forgalomba, elektromos áramot használunk, éles pengékkel dolgozunk... és még sorolhatnám. Senki nem garantálhatja, hogy megéljük a holnapot.

Az életnél nincs veszélyesebb sport. Eddig még mindenki belehalt...

A bejegyzés trackback címe:

https://unalomblog.blog.hu/api/trackback/id/tr592645259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_@_/ 2011.02.13. 15:47:15

Szerintem ha az menne a híradóban, hogy XY összejött ZW-vel és boldogok és gyerekeik lesznek - sokszor szomorúbb hír lenne, minthogy valakinek a végtagját amputálni fogják... relatív.
"Nem dicső harcban, nem szelíd kötélen,
de ágyban végzem, néha ezt remélem.
Akárhogyan lesz, immár kész a leltár.
Éltem - és ebbe más is belehalt már."

saakos 2011.02.13. 15:59:37

Az nem is hír.

De akkoris jellemző, hogy csak a tragédiának van hírértéke, mit Józsibácsinak is tudnia kell a faluban, meg persze a sok celebhírről.

Szerintem lehetne sokkal fontosabb híreket kifejteni. És most nem azt mondom, hogy mindig csak erről szól a híradó, de nézd meg: katasztrófa, haláleset, kimegy a stáb, megkérdeznek ötven embert, regélnek róla 10 percet. Aztán a következő 5 másodpercben megemlítik, hogy elindult az első emberes Marsexpedíció. Pl.
süti beállítások módosítása