Duplahármas

Címkék: vélemény saját élmény

2010.04.13. 22:42

Már tegnap meg akartam írni ezt a bejegyzést, de ma megint eszembe jutott, szóval valami rövidített verziót lepötyögök, főleg hogy nincs jobb dolgom...

Háttérinfó:

Az elmúlt hetekben a 33-as busz nem a megszokott útvonalon járt, mert valami katyvasz volt az útburkolattal (vagy alatta), és az építkezés miatt elterelték. Hétfő óta újra menetrend szerinti útvonalon közlekedik, így az eddigig ideiglenes megállónál le is szerelték a táblát, ugyanakkor ahol eddig egy megállója volt (Szerémi sor), oda nagy betűkkel ki van írva, hogy itt nem áll meg a busz menj át az út másik oldalára, ott igen, és a megálló táblája is le van nejlonozva fekete szemeteszsákkal, szóval elvileg az nem megálló. Persze van pár arc, aki ezt nem veszi figyelembe, és következetesen odaáll a nem működő buszmegállóba. Tegnap este mikor jött a busz a buszsofőr jófej volt, megállt, kinyitotta a legelső ajtót, és mind az 5 felszállónka mondta, hogy legközelebb ne álljanak ide, mert most ez nem megálló, csak nem akarta hogy az esőben 15 percet várjanak a következő buszra, ezért felvette őket. Ahogy jöttek hátra az emberek, szidták a buszsofőrt , "Mit pofázol, anyád, köcsög..." és egyéb beszólásokkal köszönték meg neki a tájékoztatást.

Milyen rövidlátó az ember? A felszálók egy részének tudatáig csak az jutott el, hogy a buszsofőr hozzá mert szólni, mert rossz helyen várt. Az már nem jut el a tudatáig, hogy valójában tök jó fej volt, hogy megállt az út szélén random várakozó emberek kedvéért, mert hátha nem brahiból ácsorognak ott, hanem buszozni szeretnének (és mint ma kiderült, nem is minden buszsorőr ilyen jó fej, mert ma pl szívfájdalom nélkül otthagyott a csávó szintén szitáló esőben, 15 perrcel később érkező következő járat tudatában kb 10-20 utast, akik csak tátották a szájukat.), és ráadásul szólt is nekik, hogy legközelebb aki erre jön, nem biztos hogy ilyen jó fej lesz. Komolyan, nem lehet észrevenni a nagy fekete nejlont és azt, hogy nagy betűkkel ki van írva, hogy "ne ájjá' itt, mer' nem áll meg a busz!". Nem... és a jófej buszsofőr édesanyját szidni kell... szánalom.

A bejegyzés trackback címe:

https://unalomblog.blog.hu/api/trackback/id/tr721919286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mamondom 2010.04.14. 19:25:29

Nem beszélve arról, hogy a buszsofőr a jóindulata mellett némi kis fegyelmivel is játszott. Ugyanis ha nincsen megálló (hivatalos), nem állhat meg sem a maga, sem a jóindulata okán. Az utasok fel is jelenthetik. Ezt onnan tudom, hogy a férjem buszos. Tehát naaaagy köszönet a rizikóért, nem csak a jóindulatért.

saakos 2010.04.14. 19:38:08

Igen, ezt hallottam én is susmogni az utasoktól, szóval tényleg nem értem meg azokat az embereket, akik az ilyet személyük elleni támadásként fogják fel...

Pitero 2010.04.16. 23:04:38

Na az ilyen baromarcú, agymosott utasok miatt utálok buszra, villamosra vagy éppen metróra szállni. Itt Pöstön valahogy koncentráltan találkozik az ember paraszt, tahó, rosszindulatú suttyókkal. Direkt nem az "ember" kifejezést használtam, mert ahhoz hozzá tartozik egy nagyon minimális kulturált viselkedési norma is. Na ez hiányzik itt!

_@_/ 2010.05.03. 11:49:47

A legfurcsább,hogy minden csak a járműtől függ, mivel közlekedsz,merre... mert a többség tahó,aztán meglepődsz amikor rendesek veled, vagy pl. múltkor az éjszakain moszkva térre a busz nem tudta bezárni az elülső ajtót,egy részeg fószer meg hozzá ért,és már becsukódott...következő megállónál megint bajok voltak (nem tudom meddig szórakázott vele,mert elaludtam...:D) és miután sikerült a sofőrnek helyre tenni az egész busz megtapsolta...olyan jó volt :D
süti beállítások módosítása