Pandorum

Címkék: vélemény film videó saját élmény

2010.03.03. 02:10

Na... na, na, na! Erre vártam.

Igen, végre egy film, ami tetszett. Ami magával ragadott, aminek a 100 perce úgy elröpült, mintha nem is lett volna. Már a Moon is jó volt (arról most nem írok, majd talán egyszer összefoglalom az ilyen űrfilmes élményeimet), de ez tényleg mindent vitt. A sztoriról nem árulnék el többet, mint amennyit a Karimába írtam a filmről, azazhogy van ez az emberiség nevű faj, aki hajlamos arra, hogy tönkretegye a szülőbolygóját, de persze elég fejlett ahhoz, hogy építsen magának egy nagy mentőhajót, meg persze később még sok másikat, és elküldje egy a Földhöz hasonló bolygóra, hogy idővel majd azt is tönkretegye, és onnanis továbbálljon.

Persze az ilyen bolygóközi utazások nem úgy zajlanak, hogy hiperűrsebesség, hanem mély hibernálás van, meg egyéb aranyosságok. A hibernálás mellékhatűsa emlékezetkiesés. És van egy ilyen Pandorum nevű... inkább nem is beszélnék róla, maradjon meglepi. Szóval a film ott kezdődik, hogy emberünk felébred, de nincs senki aki ébresztené, sötét van, a rendszerek nem működnek, és egyértelműen látszik, hogy itt valami nagyon nagy gáz van. Hamarosan kiderül, hogy nem egyedül van a hajón, ami első pilantásra megnyugtató, később azonban meglehetősen ijesztővé válik. Akkor itt most ebből elég is, mindenki nézze meg a filmet mert NAGYONÁLLAT!!

Egyébként csak mondom, hogy magyarországon még nem játszották a mozik, most fogják, szóval ha valaki vevő rá, szívesen elmegyek nagyvásznon is nézni, mert úgy lehet az igazi móka, bár én már tudom a poénokat, így már valszeg annyira nem lesz izgalmas, de mindenképpen újranézős filmre bukkantam (végre-végre, az elmúlt idők csalódásai után), kíváncsi vagyok vajon idővel lesz-e hozzá szinkron.

Értékelés? Hát, gondolkozom, gondolkozom... legyen mondjuk 9/10. És csak azért nem magasabb, mert a történet fordulatai bár jók voltak, a filmben mégis olyan lassan jöttek át, hogy mielőtt egyértelmű lett volna a vásznon (képernyőn), azelőtt kikövetkeztettem, és ez icipicit rombolta az élményt. Tudod, amikor addig húzzák, addig húzzák, míg rájössz magadtól, és utána már nem üt akkorát, amikor megmondják hogy tényleg az, max annak örülsz hogy igazad lett.

Szóval tökjó tökjó tökjó, Zombielanddel és Gamerrel (és ígérem legközelebb már nem linkelgetek vissza mindegyikhez, csak ha kifejezett összehasonlítás lesz vagy akármi) ellentétben mindenkinek ajánlom és csak egy picit is bejöttek neki olyan űrscifik mint mondjuk a Sunshine, a Moon, az Alien, vagy... vagy a Wall-E, bár az azért másra volt kihegyezve :) És mostmár tényleg eg kéne néznem a 2001 Űrodüsszeiát, mert azt mondják alap, nekem meg eddig kimaradt.

Ja, ami mondjuk negatívum nekem picit, hogy egyes részleteknél picit erugaszkodnak a fizikától. Oké, hogy hajlékonyak vagyunk, meg gyorsan mozgunk, de azért na.

Ide még betolok egy linket a filmbuziról ezúttal MAMMUT tollából, ő picit többet elárul a filmmel kapcsolatban, viszont akinek az érdeklődését már az én beszámolóm is felkeltette, annak nem javaslom az elolvasását, csak akinek ez kevés volt.

A bemutatókkal meg az a baj basszus, hogy egy csomó mindent megmutatnak. Szóval én ha még nem láttam volna a filmet, nem örülnék, ha tudnám azt, amit a trailerben elmondanak, de egyébként meg lehet nézni, mert nem olyan nagyon vészes. De ha nem muszáj, ne, inkább szánj rá 2 órát, és nézd meg a filmet minden plusz infó nélkül, úgy nagyobbat üt :)

A bejegyzés trackback címe:

https://unalomblog.blog.hu/api/trackback/id/tr381804753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pitero 2010.03.04. 12:37:25

Ne haragudj, de szerintem ez egy nagyon rossz film...
De hát ízlések és pofonok:-)

saakos 2010.03.04. 13:11:26

Nem haragszom, de akkor fejtsd ki, hogy miért nem tetszik, és mondj egyet kategóriájában, ami szerinted jó, ugyanis ha alapból a stílus nem jön be akkor nincs miről beszélni, ha pedig a filmmel van bajod, akkor érdekelne hogy mi az :)

Mamondom 2010.03.05. 17:34:10

A 2001. Űrodisszeiát javaslom elébb elolvasni, ha túl vagy rajta, akkor ok.
A film önmagában nem túl szerencsés leképezése a könyvnek, ami egyébként még annyi idő után is remek. Habár Kubrick nagy név, és ezzel a filmmel anno nagyot alkotott, visszanézve hihetetlen lassú, és nem jön igazán át a történet lényege. A felszín pedig kevéssé érdekes.

saakos 2010.03.05. 21:38:52

nem zárkózom el a könyv elől, majd utánanézek :)

Azt hallottam, hogy nem egy pörgős film :)

Kopiati 2010.03.05. 22:28:35

Mi tagadás tényleg király, főleg az, hogya nem is tudom hány fordulat van benne.... tényleg meglepett a nagy végső fordulat, az a dupla csavar...
süti beállítások módosítása