Gyakorikérdések megint

2010.06.27. 11:03

Biztos észrevettétek, hogy mostanában egyetlen hülye kérdést sem fikáztam (már ha egyáltalá olvastátok), és  nem is akarom újra elkezdeni, de továbbra is úgy gondolom, hogy időnként vannak érdekes kérdések, amit nem tudom hogy csak rosszul fogalmaztak meg, vagy tényleg úgy gondolták, ahogy azt a kérdésfeltevés hangsúlyából (ez így vicces egy írott kérdésnél, de mégiscsak hozzá tudsz képszelni valamit a szóhasználat meg a szórend alapján)következtetni lehet. A most következő kérdésre a választ nem én írtam, szóval nem oltok senkit, de tényleg a kérdésfeltevés a vicces szerintem.


Ha néha lefagy minden, a gép milyen jogon nem adja be a feladatkezelőt?

 

Milyen jogon? A Genfi Konvenció 45. cikkelye azt mondja, hogy "És ha lefagyá a vindóz akkor minden feladatkezelőnek joga van megtagadni az előjövetelt addig, amíg a vindóz feladja a pillanatnyi status quo-ját."

Egyébként meg nem vagy tisztában alapvető dolgokkal. A "fagyás" jelenség azért van, mert egy szoftver végtelen ciklusba fut. Ez azt jelenti, hogy csak azzal az egy paranccsal foglalkozik a géped 100% erőforrása, újra, és újra és újra. Beadná a szerencsétlenje, de nem tudja, mert nincs ami beadja, sőt, még az sincs ami érzékelné, hogy te be akarod adatni a feladatkezelőt, mert a klaviatúrakezelő erőforrás is a b*zi végtelen ciklusoddal foglalkozik. A Win7 sokkal okosabban ismeri fel a rosszul megírt szoftverből adódó végtelen ciklust, mint bármelyik korábbi oprendszer, állj át arra, és csodát fogsz látni a szar Tomato alaplapos Intel MMX gépeden. Érted? Hardverhibánál meg egyszerűen nincs erőforrás, mert mondjuk nem bír szerencsétlen tranzisztor működni mert 110 fokra fűtötted egy rossz procihűtővel, és nem bírja szerencsétlen eldönteni, hogy most elektromágnesesen töltött oder nem, mert túl meleg hozzá. Vagy olvasna a nyomorult a virtuális memóriából oda kirakott dolgokat, ha bírna, de nem bír, mert tele van bad sectorral a merevlemezed. (Olvashatatlan HDD rész)
Remélem érthető.

A bejegyzés trackback címe:

https://unalomblog.blog.hu/api/trackback/id/tr382113111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása