A rajongók többsége már a Carbonnál is húzta a száját, így elég magasak voltak az elvárások a következő epizóddal szemben. Az első videó után (amit a bevezető után nézhettek meg) nagyon sokan bizakodóak voltunk, mert ez bizony nagyon szépen nézett ki. Persze innen lehet nagyot koppanni.

(NFS11) Need for Speed - Pro Street

SG kritika

Bár az már a fenti videóból is játszott, hogy ezúttal valószínűleg nem utcai, hanem egy fokkal hivatalosabb rendezvényeken vehetünk részt, de ez még nem lett volna baj. Legalábbis a nagyközönség szerint. Sajnos nekem ez a játék még kimaradt az életemből, így nem tudom elmondani mi a véleményem róla, csak mások véleményére támaszkodghatom, illetve amit láttam a játékból, nem nyerte el a tetszésem. De, ugyanez volt az Underground, MostWanted, Carbon esetében is, szóval lehet hogy idővel kipróbálom, és tetszeni fog. Viszont azt tudom hogy Milán játszott vele, így ha szépen megkérem, ő talán ír valamit róla... ez majd kiderül, szóval most ugorjunk is a következő szörnyűségre, az Undercover-re... azért egy videót kaptok a Pro Streetről is...

 

(NFS12) Need for Speed - Undercover

SG kritika

Most pedig az egyik legfrissebb játékélményem következik, ugyanis ezt az NFSt játszottam végig legutóbb... Első pillantásra egyáltalán nem jött be, de nem adtam fel, mert jártam már így több játéknál is, úgyhogy adtam neki mégegy esélyt. Kár volt.

Persze ezt így nem lehet kijelenteni, hiszen alapvetően szép játékról van szó, bár a grafikus feldolgozás nekem nagyon a Most Wantedra hajaz ami már ott sem jött be annyira, szóval a látvány sem tökéletes. A történet szerint beépített rendőrök vagyunk, akiknek fel kell göngyölítenie egy ügyet. Ismét élőszereplős filmátvezetések vannak, amik szerintem kifejezetten jól sikerültek, még akkoris, ha a színészi képességeken a legtöbb szereplő esetében még lehetne mit csiszolni. Egyedül Maggie Q hozta az elvárható szintet megjelenésben, bár az élénkvörösre festett ajkak számomra elég taszítóan hatottak, és a színésznő arca számomra Nikitáé, azért jó volt látni játék közben. Még mondom gyorsan azt ami tetszett belőle, aztán jöjjön a feketeleves, mert bizony ez nem volt egy jó játék.

Szóval ami még tetszett az a "Highway Battle", vagyis magyarul talán az autópálya-párharc lehetne a jó szó rá. A lényege, hogy az autópályán lévő forgalomban kell ellenfelünket 300 m távolságra lehagyni, és ez, ha ő nem hibázik bizony elég komoly feladatot jelent. A többijátékmód a megszokott körverseny, sprint, checkpoint, illetve az U2ből származó utcai autósüldözések, így mondhatjuk, hogy a választék nem sikerült túl szélesre. Emellett a karrierben mivel beépülünk, időnként valamilyen feladatot is el kell végezni. Ez általában kimerül (a játék elején) egy-egy autó ellopásában és leszállításában, míg később inkább a riválisok autóját kell lezúzni. A történet nem túl csavaros, és bármennyire is próbálja mindenki sulykolni a F&F-ből megismert szituációt, azaz hogy "nem tartozunk igazából közéjük, le kell kapcsolni őket", én egyszersem éreztem hogy sajnálnám lezúzni a bűnöző kocsiját akivel addig pacsiztam, de lehet hogy velem van a baj.

Egyébként nagy probléma a játékban, hogy a fejlesztés során szerintem elment a pénz a grafikára, az élőszereplős filmecskék leforgatására és az autók lemodellzésére (több mint 50 autó található meg a játékban ami a korábbi játékokhoz képest igen szép szám), ugyanis fizika, mint olyan, nincs a játékban. Az autó ugratások után elpattog, lassítás nélkül 200 km/h-val veszi be a kanyart, és általában úgy közlekedik, mintha sínen futna. Emellett az MI tényleg nagyon buta (nincs rá jobb szó), a rendőrök lerázása nekem eddig először ebben a játékban nem okozott gondot (pedig állítólag a többiben sem túl nehéz), és úgy általában jellemző, hogy ellenfeleink sokkal-sokkal lassabbak nálunk, így a játék elején (aki nem ekkor találkozik először számítógépes játékkal, és nem azt kell keresgélnie, melyik gomb is a gáz) könnyedén verjük ellenfeleinket több 10 másodperccel. ennek kapcsán kb 50-60%os végigjátszásig szinte egyáltalán nem tartogatnak izgalmakat a versenyek, innentől azt mondanám, hogy néha már felbosszantott. Az is baj, hogy az elenfeleink vagy nagyon gyengék (esélytelenek ellenünk), vagy nagyon erősek (mi vagyunk esélytelenek, ha nem hibáznak).

Visszatérve a rendőr módra, több típusú kihívás elé állítanak bennünket: zúzz le X rendőrautót, lépj meg időben, illetve okozz valamennyi kárt az államnak. Sajnos ellenfeleink idiótasága miatt egyik sem okoz nagy nehézséget, így számomra a játék ezen része felejtős volt, inkább versenyezgettem.

Hiba még, hogy a pálya 70%a (vagy több) autópályából áll... jó dolog ezen száguldozni, de a végefelé már igencsak unalmassá válik... a városi részek pedig inkább zavaró kanyarokból állnak, mintsem érdekesek, így hiába a hatalmas játékterület, az ember nem vezet rajta szívesen, inkább a GPS térképről ugrik közvetlenül a versenyekhez. A pénz kérdése szintén érdekes, ugyanis ha az ember nem vesz magának autót egyáltalán, csak az ellenfeleinktől kapottat használjuk (a játék során 5 autót kapunk, és még a szerencsére sincs szükségünk az elnyerésükhöt mint a most wantedban vagy a carbonban, hanem egyszerűen ha nyertünk az adott versenyben, kiválaszthatunk egyet ellenfeleink összes autója közül tetszőlegesen - így játszottam én végig a játékot egy Nissan 240, majd egy Lotus Elise, egy Audi TT, egy Mazda RX-7, egy Lamborghini Gallardo és egy BMW (nemtommilyen, meg kéne nézni) volánja mögött), akkor mindig lesz pénzünk egy új autó esetén az összes, elérhető maximális fejlesztéscsomagot egyből feltenni rá. A játék végén vettem egy Bugatti Veyront, hogy azt a kb 5 versenyt is meg tudjam nyerni, amelyet kisebb kategóriájú kocsival képtelen voltam az ellenfelek (vagy az idő) túl erős beállításai miatt.

Összegezve a játék játszható (ha most azt kérdeznétek hogy ha ilyen szar, miért foglalkoztam vele egyáltalán), és összességében egyáltalán nem olyan vészes ha az ember úgy dönt küzd vele és elfogadja az irányítást, de mégsem ajánlanám senkinek, hogy álljon neki. Sokkal jobb játékok vannak, így nem hiszem, hogy erre kéne pazarolnia az idejét annak, aki a gép előtt punnyad.

Különben is a legjobb az lenne, ha kimennél friss levegőt szívni... ahogy nekem is. Kinyitom az ablakot...

Folytatása következik.

A bejegyzés trackback címe:

https://unalomblog.blog.hu/api/trackback/id/tr952613347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása