Csökkenhet a gravitáció!

Címkék: hírek poén

2010.03.18. 15:02

A választások után 30%-kal csökkentjük a gravitációt Magyarországon – jelentette be az újra aktivizálódott Gyurcsány Ferenc. A lakosság terheit másképpen csökkenteni nem tudjuk, de ezzel az intézkedéssel kevesebb élelmiszerre, üzemanyagra és gázra lesz szüksége egy családnak. – nyilatkozta az egykori kormányfő, amikor nyugdíjasok előtt beszélt.

A tervezetet az MSZP szakértői dolgozták ki, ám a tömegvonzás törvénye 2/3-os, így konszenzusra lesz szükség annak elfogadásához. Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője cáfolta azt a sajtóértesülést, mely szerint ők keresztbe szeretnének feküdni a javaslatnak, csupán arról beszélt, hogy álláspontjuk szerint nagyobb arányú csökkentés is elképzelhető lenne.

Hiller István miniszter elmondta, hogy a jövőben tervezik az egykulcsos fizikai állandók bevezetését, amelynek segítségével esélyegyenlőséget teremthetnek a szellemileg kihívással küzdő diákok számára. Januártól a Boltzmann-állandó, a π és a nehézségi gyorsulás is egységesen 3 lesz. Az eltéréseket egyelőre a kormány rászorultsági alapon járó támogatásokkal kompenzálja.



A héten már elérhető lesz a nagyközönség számára is a twttr.sk, az első twitter klón, amiben csak mássalhangzókkal lehet üzeneteket küldeni. A szolgáltatás sajátosságaiból adódóan egyedül a csehek és szlovákok fogják tudni csak a saját nyelvükön használni.


A szolgáltatást magát is a twtter.sk-n jelenttték be ezzel az üzenettel:

Sm vľm rd, znmť zčt tjt nvj vzršjc kmnkčn pltfrm.

Ez magyar fordításban annyit tesz, hogy:

rrml jlntjk b zt z j s zglms kmmnkcs pltfrmt


A twttr.sk nagy előnye a twitterrel szemben, hogy ezzel 140 karakterben sokkal többet lehet elmondani, igaz annak a végén semmi értelme sem lesz. Elemzők úgy látják, hogy ez a Twitterrel szemben semmilyen hátrányt nem fog jelenteni.

A twttr.sk-n főleg fogászati hirdetések fognak megjelenni, mivel üzemeltetője arra alapozza üzleti tervét, hogy akik megpróbálják az üzeneteket felolvasni, azoknak kitörik pár foga, vagy szétmegy a műfogsoruk.



A Toyota és a Honda autógyárak több százezres visszahívásai után a japán kormányfő bejelentette, hogy több százezer japán állampolgárt is vissza kell hívni. Rejtett szervi hibájuk miatt akár baleset is érheti őket, vagy környezetüket.

Az elmúlt hetekben több száz japán vette észre, hogy nem kívánja már a szusit, valamint csak halkan tud üvölteni, és a tévéműsoraikat is egyre több japán találja furcsának, esetenként kifejezetten zavarónak. Az esetek hírére azonnal vizsgálatot rendelt el a Japán Népegészségügyi Szolgálat, és mindenkit, aki panasszal jelentkezett, behívták egy általános belső átvizsgálásra.

Szerettük volna megtudni a japán nagykövettől, hogy a hazánkban élő honfitársait mennyire érintik a visszahívások, ám kérdésünkre még nem tudtak válaszolni, de ígéretet kaptunk, hogy még visszahívnak minket ezügyben.



A Magyar Kormány javaslatára részecske lassító épülhet Lentiben. Ez az eddigi kvantumfizikai kísérleteknél annyival tartalmaz másabb megközelítést, hogy eddig a részecskéket felgyorsították és az ütközéskor felszabaduló szubatomi, sőt még ennél is kisebb alkotóelemeiket vizsgálták.

A kormány ötlete szerint sokkal egyszerűbb, ha a részecskéket lelassítják, így van idő arra, hogy például egy bozont alaposan megfigyeljenek. A CERN szakértői egyelőre fontolgatják az ötlet létjogosultságát, de hazai fizikusok szerint kreténség az egész. A kormány sajtóközleményben jelentette be, hogy jövő héten felülvizsgálja a fizikusok állami támogatását.



További hírekért keresse fel a http://hircsarda.hu oldalt!

A bejegyzés trackback címe:

https://unalomblog.blog.hu/api/trackback/id/tr691849805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ruhacsipesz · http://ruhacsipesz.blog.hu/ 2010.04.22. 23:54:29

Hehehehehe:D
A részecske lassítást támogatom... mindenre volna idő,hogy átgondoljuk:D
süti beállítások módosítása