Virsli

Címkék: saját élmény

2010.01.19. 10:33

Ha az ember koliban virslit akar főzni, de lövése sincs hogy mennyi ideig kellene főzni, mert nem tészta amit megszokott, és a csomagolásra sincs ráírva semmi elkésztési tipp, akkor persze nem az édesanyját hívja fel, mert az milyen már, nagyfiú ő, egyedül is meg tudja oldani, hanem rákeres az interneten. És akkor néz nagyokat, amikor egy cikkben talál ilyet:

"Tehát a virslit nem szabad leforrázni, pontosabban lobogó vízben főzni. Ekkor nagyon rövid idő alatt elpattan, s sokat csökken az élvezeti értéke, mivel megbomlik az íz harmóniája. A virslit csupán melegíteni szabad 60-80 fokos vízben, és csupán 2-3 percig állhat benne. Ha így járunk el, tökéletes újévi étket készíthetünk magunknak.

Virslifőzés: többféle módszer is elterjedt, kinek - kinek az ízlése döntse el, hogy melyiket alkalmazza.

Juhbeles virsli főzése: vizet forralok és ha már lobogva forr, akkor dobom bele a virsliket. 3 perc múltán kiveszem és tálalom.

Műbeles virsli főzése: vizet forralok, a virslikről lehúzom a műanyagot, és ha már lobogva forr, akkor dobom bele a virsliket. 3 perc múltán kiveszem és tálalom.

Műbeles virsli főzése műbéllel együtt: vizet forralok, és ha már lobogva forr, akkor dobom bele a virsliket a műbéllel együtt. 3 perc múltán szitára téve leöntöm hideg vízzel, majd gyors mozdulattal lehúzom róluk a műanyagot. Gyerekorvos barátom szerint így benne maradnak az ízek"

Forrás: kemma.hu

Ez csak nekem ellentmondásos? Na mindegy, kimegyek, és megcsinálom... majd írom kommentben hogy hogy sikerült :P

A bejegyzés trackback címe:

https://unalomblog.blog.hu/api/trackback/id/tr541684150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pitero 2010.01.21. 16:57:35

Mifene?
Hülyeség... Tényleg ellentmondásos...

Szerintem egyébként grillezve sokkal jobb. 10 v inkább 15 perc lassú közepes (160°C) grillezés. A lényeg, h olyan szép roppanós lesz. Nagyon tuti!

saakos 2010.01.26. 13:53:47

Kollégiumban fiam... örülök ha főzni tudok, nem hogy grillezni... mondjuk ha nálatok ilyen menő a felszerelés... :D

Amúgy megfőztük, egész jó lett, mármint nekem ízlett, úgy érzésre főtt 3 percet aztán cső.

_@_/ 2010.01.29. 22:49:31

Legegyszerűbb ha felkarikázod és egy műanyag kajadobozba vizet töltve megmikrózod... hülyeség ez a cikk :S

saakos 2010.01.30. 22:31:36

nincs mikrónk... :D

_@_/ 2010.01.31. 19:14:42

Hm... akkor nesze neked virsli főzés:P
süti beállítások módosítása