Láthatólag tarthatatlannak ítélte már az Emo Labs azt a jelen állapotot, hogy a képernyők és kijelzők folyamatos karcsúsodása mellett senki nem gondol a hangminőség javítására, és így még mindig külső hangszórókra szorul az ember, ha rendes hangzást kíván.

Edge Motion néven kifejlesztettek tehát egy olyan új technikát, amellyel gyakorlatilag magát a képernyőt alakítják át egyetlen óriási hangszóróvá - anélkül, hogy ezzel akár csak a legcsekélyebb mértékben is veszélyeztetnék a képminőséget.

Ezt pedig egy vékony, tiszta és áttetsző - tehát lényegében "láthatatlan" - membrán alkalmazásával oldották meg, amely a képernyőbe beágyazva a maga mikrorezgéseivel hozza létre a megfelelő hanghullámokat. Ez pedig már csak azért is tekinthető különösen érdekes új megoldásnak, mert elméletileg minden további nélkül alkalmazható tévéken kívül, bármilyen más, képernyővel rendelkező készülékeknél, így például laptopoknál, LCD monitoroknál, mobiloknál, stb. is.

A tesztek tanúsága szerint a membrán igen jól teljesít: minden további nélkül képes betölteni akár egy egész szobát is sztereó hangzással. Sajnos azonban azt még nem lehet tudni, hogy ki mindenkinek sikerült már felkelteniük az érdeklődését az új technika iránt - pedig ez valóban olyasmi, aminek érdemes lenne minél jobban elterjednie. Ezt jól mutatja az a tény is, hogy az eheti DEMOfall 09-en el is nyerte a legjobb fogyasztóközpontú termék díját.

A bejegyzés trackback címe:

https://unalomblog.blog.hu/api/trackback/id/tr371410207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása