Új KRESZ várható ősztől

Címkék: vélemény hírek

2009.08.31. 09:12

A teljes hírt itt tudjátok elolvasni, én csak egy érdekes bekezdést másolnék be (nyugi, akit érdekel a dolog, csak pár módosítást, nagyrészt senkit nem érdekel, mert nem befolyásolja igazán aközlekedést, tehát nem lesz balkézszabály a jobb helyett vagy ilyesmi).

"A Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium támogatja és tervezi a több mint három évtizedes, többször módosított KRESZ teljes átdolgozását. A szaktárca a közlekedés alaptörvényének átfogó tartalmi és NYELVI megújítására készül."

Sztem ez a nyelvi megújulás tök jó, mert amúgy elég érthetetlenek a jogszabályok. Mostantól talán Pista bácsi is megérti majd.

"A piros lámpánál álljál meg BAZMEG!" és "Ne tekerd jobban a bringát kerékpárúton 30-nál mer megbüntetünk, hogy dögölnél meg!" meg társaik.

Utóbbi egyébként vicces. Egyrészt nem mindenki bringáján van kilométeróra, bár lehet hogy akién nincs, az sanszosan nem éri el a harmincat. Másrészt, melyik rendőr fog odaállni mérni a bringaútra? Közröhely. Sztem.

A bejegyzés trackback címe:

https://unalomblog.blog.hu/api/trackback/id/tr441350047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Z0Ł1 2009.08.31. 10:21:04

Szánalom... vannak emberek, akiknek a dolguk, hogy a KRESZ-szel foglalkozzanak és gondolom mivel mostmár le van írva és tökéletesítve van egy ideje, sok probléma nincs vele. Legalábbis nekem úgy tűnik, ha a legnagyobb bajuk, hogy a biciklisek 30-cal mennek??

saakos 2009.08.31. 10:43:22

Az a baj hogy tényleg agyrém egy-két szabály, meg az egész átláthatatlan és egymásnak ellentmondó szabályokkal van tele a sok módosítgatás következtében, újra kéne írni az egészet, mint arról a teljes cikkben is szó van. Viszont ha komolyabb változások lesznek, akkor tényleg újra kéne vizsgáztatni mindenkit. És ez állambácsinak miért is nem éri meg? K*rvasok pénzt lehetne beszedni belőle. Persze én ezt az ötletet nem támogatom, meg biztos nagy közfelháborodás lenne, de tényleg vicces ez a helyzet. A bringásokat meg ne baszogassák, mert egy nyílt bringaúton én nem fogok 30 alatt közlekedni, az tuti, főleg rövid távon...
süti beállítások módosítása