Vége az első hétnek

Címkék: saját szumma

2010.09.18. 14:56

Hú.. ez húzós volt. És valszeg csak keményebb lesz, hiszen most még csak ilyen bevezető órák voltak. Egyetlen óra nem volt megtartva, a hétfő esti Mars-kutatás, ez valószínűleg azért, hogy ne tudjuk leadni, ha mégis nagy szívás lenne, mert ugye nem kötelező (és ezen a héten még le lehetett adni a tárgyakat, ha mégsem az volt amire számítottál). Node nézzük sorban az első benyomásokat.

Hétfő [8:00 - 19:00] Matek 3, Ásványtan, Geológiai anyagvizsgálati módszerek, Mars-kutatás

A Matek 3 meglepően erősen kezdett, bár egyelőre még világosnak tűnnek a dolgok, a gyakorlaton eléggé elbizonytalanodtam magamban, és szomorúan konstatáltam, hogy ez bizony már nem a középiskola, ahol minden tanulás nélkül a legjobb voltam matekból, itt bizony keményen foglalkozni kell a dologgal, nem elég egyszer meghallgatni hogy miről is van szó. Persze ez nem meglepő, de akkoris szomorú :) Ásványtan már tavaly is unalmas volt, de még mindig nem olyan rossz mint a matek. Most hogy délben kezdődik, valószínűleg nem fogok elaludni annyiszor mint tavaly, benn tudok lenni az összes órán, és ez tanulással egybekötve remélem elég lesz a tárgy sikeres abszolválásához. A GAM első blikkre egy kifejezetten unalmas, viszont korántsem egyszerű tárgy. Először elméleti előadsok keretein belül tájékozódunk a témáról, majd gyakorlati vizsgálatok lesznek a félév második felében, kíváncsian várjuk. A Mars-kutatásról egyelőre nem tudok nyilatkozni.

Kedd [10:00 - 12:00] Atomfizika

Azt hiszem ez lesz a kedvenc napom. Igen, egyrészt mert ez a legrövidebb, ekkor nem kell reggel 6kor kelnem, és csak egyetlen órám van, de ugyanakkor egyelőre meglehetősen érdekesnek ígérkezik az előadás is, és az oktató is szimpatikus (bár ő maga mondta, hogy év vége felé már akármennyire is igyekszik, nem tud ilyen "jófej" lenni, hanem egyre jobban közelít az "idegbeteghez", de az még messze van). A tananyag érdekes, az oktató jófej, nem kell korán kelni, minden adva van egy remek keddhez ebben a félévben... :)

Szerda [8:00 - 12:00] Valószínűségszámítás, Fizikai alapmérések

A szerda a keddhez hasonlóan jónak agérkezik. A valszám-előadás nem hangzik túl érdekesen, bár jobban bejön, mint a matematika hétfőn. A fizikai labor azonban kifejezetten érdekesen hangzik, bár a BME-s divat itt is él - ami végülis érthető -, azaz hogy a gyakorlat elején egyből beugrót írunk az aznapi mérés anyagából, és csak utána állunk neki az érdemi munkának. Illetve csak az, akinek sikeres a beugrója. Mérőpárokban fogunk dolgozni, a mért eredményeket otthon jegyzőkönyv formájában ki kell értékelni, és következő gyakorlatig beadni (ha jól emlékszem). Számomra fizikai kísérletek minden mennyiségben jöhetnek, így már nagyon várom a következő alkalmakat.

Csütörtök [8:00 - 17:00] Geoinformatika, Matek 3, Geofizikai adatfeldolgozás, Nyersanyagok és energiaforrások, Valószínűségszámítás

Bár hétfőn otvább ben vagyok, ott 3 óra lyukas van közbeiktatva, így az előzetes várakozásaimmal ellentétesen (bár lehet hogy 10-12 között hétfőn be fogok járni egy csillagászat gyakorlatra önszorgalomból, és még nem tudom jól megítélni ugyanis mint már említettem a Mars-kutatás el is maradt) ez a nap egyelőre sokkal fárasztóbbnak tűnik. A Geoinfó kifejezetten unalmas, nem is vesztegetnék rá szót. A Matek 3 nagyon nehéznek tűnik, de ezt az előadásnál már mondtam, a gyakorlat csak megerősített benne. A Geofizikai adatfeldolgozást először egész kellemes órának gondoltam, amíg bele nem csaptunk az anyagba, amikoris kiderül, hogy a félév legnagyobb csalódása, teljesen más mint amire számítottam, és sajnos jóval nehezebb is. A Nyersanyagok szintén nem ígérkezik túl kellemesnek, a Valszám viszont egész jó volt, csak egy dolgot nem értettem, de nem vészes. Azért ez egy húzós nap lesz...

Péntek [8:00 - 16:00] Földktatás az űrből, Általános kémia, Hidrogeológia, Távérzékelés, Ökológia

A Földkutatás meglepően jó volt, kíváncsi vagyok a későbbiekben milyen lesz, egyelőre izgalmas, és az oktató is szimpi. Ugyanez a helyzet a Távérzékeléssel (ugyanaz tartja). A kettő között a Kémia és a Hidrogeológia fedik egymást, így vagy erre, vagy arra tudok bemenni, ezen a héten kémiára mentem, mert itt nincsenek ismerőseim, így kénytelen voltam magam meghallgatni a követelményeket, utána viszont marha unalmas óra volt. legközelebb talán a hidrogeológiát fogom bepróbálni, bár valszeg a kémia fog nagyobb hangsúlyt kapni, mert azzal vagyok elmaradva, és arra ráépülő tárgy lesz következő félévben, úgyhogy... az a fontosabb. Ökológia pedig szintén egy újra felvett tárgyam, 17en vagyunk rajta, mi nem tudtuk teljesíteni egy évvel ezelőtt, és azóta megváltozott a tanterv, az idei elsősöknek már nem kellett felvenniük, ezért vagyunk ilyen kevesen. Vicces. Viszont így sajnos nem nagyon lehet ellógni, ami meglehetősen megnehezíti a hazautamat pénteken, dehát ez van. Majd megoljuk.

Hát ennyi... ez volt az első hét, sok magánéleti megpróbáltatással körítve, amiről itt most nem számolnék be... remélem a következő már jobb lesz. Üdv mindenkinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://unalomblog.blog.hu/api/trackback/id/tr662305471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása