Őrült ötletek (első rész)

Címkék: saját

2009.10.20. 08:00

Azért első rész, mert lehet, hogy több is lesz, mert nekem sok ilyen van... :D

Igazából ez már több, mint egy évvel ezelőtti ötle, csak ma megint szembe jutott. Anno a combinora próbáltam felpréselni magam koliba menet hétfő reggel háromnegyed 8 tájékán. Ez ment is, a leszállással voltak gondjaim, ugyanis senki nem kívánkozott ott ahol én, így nem könnyen jutottam el az ajtóig.

És ekkor jutott eszembe a megoldás: mivel az ajtókig eljutni meglehetősen nehéz, meg kellene oldani, hogy mindenhol ajtók legyenek. Magyarul: a villamos fala teljes hosszában átjárható legyen. Persze ennek a legegyszerűbb módja az, ha egyáltalán nincs fal, bár azért meg kell hagyni, ez nem nevezhető túl biztonságonak. És itt jön képbe a science-fiction.

Látta valaki a Doom filmet? Abban vannak úgy nevezett "nanofalak", amelyek lényege, hogy gombnyomásra áttetszővé, és egyben átjárhatóvá válnak, viszont ugyanígy meg is szilárdulnak. Namármost, mekkora lenne, ha ilyen technológiával készülne a villamos oldalfala is, annyi módosítással, hogyha ebbe belelóg valami, nem záródik be, hanem mondjuk pirosan ragyogni kezd, hogy "húzd már be a táskád öreg...". Természetesen a székeket így a villamos közepén kellene elhelyezni, de szerintem akkoris mókás lenne.

Már csak a technikai hátteret kell kitalálni hozzá...

A bejegyzés trackback címe:

https://unalomblog.blog.hu/api/trackback/id/tr671462350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása